MSJ a MED Velingrad - Jundola (BUL) 2.2.-9.2.2018 @ 13. 2. 2018

Další den se konal závod ve sprintu, který se jel na mokrém sněhu (po nočním dešti) ve stejném prostoru jako dospělí. Mapa se sítí stop tak byla předem k dispozici. Závod byl mapově jednoduchý s několika málo možnostmi voleb. V dorostencích se dařilo nejvíce Víťovi (13.), který v součtu udělal minutovou chybu, Tomík 16. a Štrůdl 17. Vyhrál Dorma (RUS). V dorostenkách zajela slušně Katka (11.), přestože v závěru přejela předsběrku (+1:10), Roza 14. a nemocná Anežka 27. Vyhrála Černych (RUS). V juniorech se nejlépe dařilo Hašanovi, který vybojoval i přes téměř minutovou chybu (pády, špatná volba) 7. místo. Lahvin zajel slušné 17. místo, Hasáček 22., Vojta 23. a Ondris 38. Vyhrál Linkevič (RUS). V juniorkách dojela Maky na 25. místě, když před sebou nechala Nenonen (FIN) téměř o šest minut.

Přes noc za vyjasnění mokrý sníh zmrznul a ráno se jela krátká trať v rozšířeném prostoru sprintu. Velká část prostoru byla na loukách a jezdilo se hlavně ze začátku mimo stopy, což zjednodušovalo mapovou (i technickou) náročnost. V dorostencích nejlépe zajel Štrůdl (14.), Tomáš 18. a Víťa orazil pátou kontrolu s jiným kódem. Vyhrál Virtanen (FIN). V dorostenkách skončila Róza 11. a Katka 14. se ztrátou 4 minuty na Niggli (SUI). V juniorech měl dobře rozjeto Hašan do TOP10. Bohužel narazil špatnou třetí kontrolu. Velmi dobře však zajel svůj téměř bezchybný závod Vojta (10.) a Lahvin (13.). Ondris skončil 24. a Hasáček 25. Vyhrál Baklid (NOR). V juniorkách se Maky nedařilo (30). Vyhrála Vjatkina (RUS).

Ve volném úterý se část týmu jela sklouznout za opravdových zimních podmínek na tratě do Belmekenu.

Klasická trať se odehrávala za podobného počasí jako krátká, přesto již nebylo výhodné na loukách tolik "fikat" z důvodu měkkosti sněhu. Závodní prostor se rozšířil do lesních pasáží s několika možnostmi voleb. Startovalo se nakonec intervalově s výměnou mapy (kromě dorostenek). Dorostenci se nevyvarovali spousty chyb. Nejlépe dojel Štrůdl 11. se ztrátou na Maijalu (FIN) 10 minut, Víťa 15. a Tomík neorazil 3. kontrolu. V dorostenkách se Róza umístila 10., přestože udělala na 8 minut mapových chyb. Katce se vůbec nedařilo (24.). Na 4. kontrole ztratila téměř 12 minut. Vyhrála Rjazanová (RUS). V juniorech zajel velmi dobře Hašan 11. (ztráta na vítězného Baklida (NOR) 7 minut) a téměř bez chyb Hasáček 15. Ondrisovi (30.), Lahvinovi (32.) ani Vojtovi (35.) se nedařilo. Velmi dobře zajela svůj závod v juniorkách Maky (15.), přestože chyb se také nevyvarovala. Vyhrála Stepanova (RUS).

Ve štafetách nám letos štěstí nepřálo. Jelo se již ve známém prostoru s obdobným počasím. V dorostencích po prvním úseku, který zajel Tomík až na 7. místě s více než dvouminutovou ztrátou na medailové pozice, zajel výborně Vítek, který přijel 4. (3. v redukovaném pořadí) se ztrátou sedmi sekund na druhou ruskou štafetu. Štrůdl se bohužel neudržel a předjela ho lotyšská a v závěru i estonská štafeta. Závod dorostenek velmi dobře rozjela Katka, která přijela na třetím místě pronásledovaná Ruskou Černychovou. Anežce v bezchybném závodě však na Rusku nestačily síly a dojela čtvrtá. Róza ztratila mapově čtyři minuty a předjela jí ještě Švédka. V juniorech dobře rozjel bezchybný závod Lahvin (5.). Vojta zanechal tříminutovou mapovou ztrátu a posunul se na 6. redukované (8. neredukované) místo. Hašan zapomněl vzít sedmou kontrolu a musel se vracet. Předjela ho ještě druhá ruská štafeta. Celkový výsledek 6. místo v redukovaném pořadí.Ve štafetách opět jako loni kralovali Finové kromě juniorů, kde zlato bralo Rusko.

Večer následovala společenská část šampionátu na dvouhodinové diskotéce v klubu „Vortex“ v centru Velingradu a páteční přejezd do ČR.


News powered by CuteNews - http://cutephp.com