MSJ a MED Obertilliach (AUT) 29.2.-5.3.2016
Další den se konal závod ve sprintu, který pořadatelé vzhledem k sněhové situaci museli odložit na později. Společný start dorostenců s juniory skončil fiaskem, neboť se mapy na startu vydávaly v různých intervalech. Jury rozhodla závod zrušit. Repete sprintu se realizovalo další den ve stejném prostoru, který byl v první části kopcovitý s jednoduchou sítí čárek a v druhé části rovinatější se skútrovými odbočkami z plné. Někteří dokázali vytěžit z předchozího dne a umístili se na lepších místech. Nejlépe se dařilo Hašanovi, který i přes jednu špatnou volbu postupu dokázal vybojovat první bronzovou medaili. Lahvin ztratil dvakrát půl minuty a skončil na 11. místě, Hasáček 26. V dorostenkách skončila Maky s bezchybným závodem na 16. místě. Anežce se dařilo méně než předchozí den a dojela na 25. místě. Po všechny dny kraloval Nicola Müller (SUI) a Alexandra Rusakova (RUS). V juniorech se nejlépe umístil i přes delší výpadek z důvodu nemoci Vojta Matuš 22., Vojta Bartoš 30. a pro Starouše to byl první trénink po desetidenním výpadku z důvodu nemoci (37.). V juniorkách si Petra polepšila a skončila na velké bedně 6. místem a Verča 25. Na nejlepších pozicích se umisťovali Kiselev s Gorlanovem (RUS) a Ahlsand (NOR).
Následující den nás měla čekat klasika, ale příprava stop by byla pro pořadatele příliš velké sousto, a tak se jela i pro naše potěšení vzhledem k dvoufázovému sprintu krátká trať s hromadným startem se systémem motýlků. Zajíždělo se proti proudu řeky více nahoru, kde byla mezi plnou místa se sítí čárek. Nevýhodou motýlků je při určité variantě nutnost nevýhodné změny směru a ztráta rychlosti na uzlové kontrole, což může ve vyrovnaném závodě hromadným startem ovlivnit pořadí. V dorostencích jeli velmi dobře, vyrovnaně Hašan s Lahvinem (8. a 9.) a Hasáček téměř bez chyb 20. V dorostenkách jeli bez chyb Maky 17. a Anežka 22. V juniorech se nejvíc dařilo bezchybným závodem Vojtovi Bartošovi, který zajel nádherné 14. místo, Vojta Matuš 27. a Starouš z důvodu neoražení uzlové kontroly DISK. V juniorkách zajela skvělý závod Petra, která si polepšila o jedno místo výslednou pozici ze sprintu a skončila pátá 49 sekund za Tuuli Suutari (FIN). Verča dojela v bezchybném závodě 22.
Ve čtvrteční volný den napadla další kvanta sněhu, což kluci využili ke stavbě skokánku a tréninku freestylových triků na malém kickeru. Holky si udělaly výlet na běžkách divočinou k ledopádu.
V pátek nás čekala královská disciplína. Klasika se jela v úzkém pruhu údolí až do sedla Kartitsch. Dvě paralelní magistrály spojovaly ve svahu sítě skútrovek, které dávaly zabrat při výjezdech i sjezdech. V dorostencích zajel svůj zatím životní závod Lahvin s pozicí na velké bedně (5.), Hašan s velkou chybou při volbě postupu 11. a hodně spokojený s výkonem byl Hasáček (17.). V dorostenkách zajela Maky téměř bezchybný závod na 17. místě a Anežka s pár chybami 22. V juniorech se nejlépe vedlo Staroušovi (21.), Vojta Bartoš udělal dvě dost velké chyby (27.) a Vojta Matuš 31. Famózně zajela v juniorkách Petra, když nestačila jen na Anine Ahlsand (NOR). Stříbrnou medailí završila svojí juniorskou reprezentační kariéru. Verča se umístila 22.
Při sobotních štafetách opět začalo dost sněžit, takže se všechny starty odehrály během jedné hodiny, což způsobilo některé kolize v závodním prostoru. Jelo se opačným směrem než při sprintu s koncovkou na loukách. Dorostenci obsadili krásné 4. místo se stabilními výkony Lahvina a Hasáčka a výborným zakončením Hašana. Juniorům se nepodařilo tentokrát porazit estonskou štafetu a skončili v redukovaném pořadí na 6. místě. Vyrovnaně téměř bez chyb jeli Vojta Bartoš a Vojta Matuš. Starouš udělal na posledním úseku 2 minutovou chybu. Juniorky rovněž obsadily 6. místo v redukovaném pořadí. Fyzicky ztratila dost Verča, Petra jela výborně a Maky nezvládla plynulost jízdy. Anežku jsme svěřili seniorské štafetě na třetí úsek mužů. Nezklamala a dojela celý závod s mexickou vlnou při finiši.
Večer následovala společenská část šampionátu v KD Obertilliach a nedělní odjezd domů.
Počet komentářů: 2
Publikováno 8. 3. 2016, autor Roman

od Lynn @ 25. 6. 2016 04:34
Hey, that post leaves me feeling fooihsl. Kudos to you!
od Morey @ 25. 6. 2016 04:53
Nohntig I could say would give you undue credit for this story.
Jmeno: Remember me
E-mail: (optional)
Smajlik:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews