REPORT SKI-JWOC & EYOC SUMY UKRAJINA 2012 @ 1. 3. 2012

První dva dny jsme využili modelového tréninku na zapracování a adaptaci. Ve středu jsme jeli sprint v prostoru kolem biatlonového areálu Dynama s hustou sítí převážně širokých stop. Pouze junioři si zajeli pro dvě kontroly do zaříznutého údolí Středoruské vysočiny. Tratě byly poměrně rychlé bez větších záludností. Nejlepšího umístění dosáhla Péťa, která si přijela pro krásné páté místo. Poměrně slušně si vedla i Kája, která skončila na 12. místě se ztrátou 39 sekund na velkou bednu. Vašut skončil těsně za druhou desítkou stejně jako Katka, Johanka a Ewka, které zaostaly za Tove Alexandersson přes 2 minuty. Z juniorů dopadl nejlépe Paul 31. a Peťa 33., kteří měli ztrátu na vítězného Andrease Holmberga přes 2 minuty a Vojta to „zazdil“ na 43. místě.

Ve čtvrtek následoval middle, který se odehrával ze 2/3 v prudkých údolích, kde rozhodovaly volby postupů, fikačky výběhem bez lyží, obratnost ve sjezdech a výjezdy v úzkých čárkách do kopců. Excelentního výsledku dosáhla Péťa, která si přijela pro svou první (bronzovou) medaili. Kája skončila na pěkném 11. místě, Vašut na 18. místě s větší časovou ztrátou na vítězného Kiseleva. Juniorky chybovaly a skončily ve třetí desítce (Johanka 24., Katka 29.) s téměř destiminutovou ztrátou na Tove Alexandersson. Ewce se nedařilo vůbec. Z juniorů si nejlépe vedl Peťa, který se umístil ve třetí desítce se ztrátou necelých 8 minut na Andrease Holmberga. Vojta s Paulem se umístil ve čtvrté desítce.

V pátek následoval den zaslouženého odpočinku, který jsme realizovali vyklusáním v místním parku im. Kožedyba.

V sobotu nás čekal velký štafetový den, který rozhodoval o finanční injekci při zajetí týmu do první poloviny celkového počtu štafet v redukovaném pořadí. Holky splnili úkol na výbornou, když si přijeli pro krásné čtvrté místo jak v redukovaném, tak i v neredukovaném pořadí. Velkým skalpem byly všechny čtyři ruské štafety. Poděkování patří zejména Pétě (2. úsek) a Katce (3. úsek), které podaly vynikající výkon. Johanka (1. úsek) přijela sice jedenáctá, ale s malou časovou ztrátou na první závodnice. Kluci (Vojta, Paul, Peťa) měli velkou smůlu, když skončili v redukovaném pořadí na 7. místě – o pouhé 4 sekundy zaostali za šestými Lotyši.

V posledním závodě – nedělním longu s hromadným startem – jsme završili úspěšné JMS a MED stříbrnou medailí Péti, která nestačila pouze na Rusku Rogovou, od které dostala pouhých 15 sekund. Kája udělala větší chybu, která jí posunula na 17. pozici. Vašut si vyjel i přes zdravotní indispozici krásné 15. místo. Katka se dostala do první dvacítky a úspěšně završila svojí juniorskou reprezentační kariéru. Johanka skončila 26. a Ewka 32. Kluci se dostali všichni do první třicítky – Vojta 22., Peťa 24. a Paul 28. V celkovém hodnocení národů jsme skončili na sedmém místě.

Trenér si oddechnul až v pondělí v jednu hodinu ráno, kdy všichni seděli po banketu a diskotéce v buse směr Aeroport Borispol.


News powered by CuteNews - http://cutephp.com