VT Rychlebské Hory 18.-24.1.2021
verze pro tisk

Přípravy na nominační závody na MSJ a MED v Estonsku vrcholily v Rychlebských horách. Soustředění bylo zaměřené na mapovou techniku, obratnost v čárkách a došlo i na tréninky vyšší intenzity na lyžařské magistrále.

Počet komentářů: 0
Publikováno 25. 1. 2021, autor Roman
VT Livigno 12.-19.12.2020
verze pro tisk

Livigno se letos stalo jednou z mála destinací, kde byl povolen trénink v běhu na lyžích. Italové vůbec neřešili karanténu ani testy, které jsme si pro naší jistotu stejně udělali. Poté, co připadlo metr sněhu, bylo rozhodnuto. Nízká intenzita byla charakteristická pro většinu tréninků zejména s ohledem na vyšší nadmořskou výšku (1800 - 2000). Základem byl nácvik rovnováhy v jednooporovém postavení jízdou bez holí a to jak klasickou technikou tak i bruslením. Na objemové a technické tréninky navazoval trénink nakopávané soupaže a obratnosti (freeride). Ve čtvrtek se jel mapový trénink "batong" - s mapou ze severu v uměle najetých stopách). V pátek dopoledne se uskutečnil měřený intervalový trénink - výsledky. Součástí VT byly ranní rozcvičky s taháním gum, dynamikou DK, kruhový posilovací trénink a protahovací trénink na core. V sobotu jsme dali závěrečný objemový trénink po trase Engadinského maratonu ze Svatého Mořice do Zernez.

Fotky z akce

Počet komentářů: 0
Publikováno 23. 12. 2020, autor Roman
Přeložení testů RDJ a VD LOB na termín 6.-8.11. resp. 13.-15.11.2020
verze pro tisk
Vzhledem k Nařízení vlády jako reakce na epidemiologickou situaci jsme nuceni Testy RDJ a VD LOB přeložit na termín 6.-8.11. resp. 13.-15.11. v případě odvolání či zmírnění Nařízení. Pozdější termín nepřipadá v úvahu a testy by byly pro tento rok zrušeny.
Počet komentářů: 0
Publikováno 14. 10. 2020, autor Roman
Report VT Vysoké Tatry 14.-23.8.2020
verze pro tisk

Novou lobáckou sezónu jsme zahájili letním soustředěním ve Vysokých Tatrách. Zázemí nám poskytl penzion u Jana ve Staré Lesné. O cataring se postarala Terka Mudráková. Na programu byl vysokohorský trénink (výběh na Skalnaté pleso, na Sliezky dom a Batizovské pleso, měřený výběh v Belanských Tatrách a túra přes Rysy do Polska, mapový sprint na Štrbském Plese), lyžařské imitace, zdokonalování techniky jízdy na KL (ideální profil i povrch lesní asfaltky mezi Novou a Starou Lesnou, resp. Popradem a Svitem), kanoistika na Hronu, posilování a regenerace jak v přírodním štěrkáči v Batizovcích, tak i v Aquacity Poprad. Ke konci soustředění došlo i na tréninky vyšší intenzity.

Fotky z akce

Celý článek...
Počet komentářů: 0
Publikováno 31. 8. 2020, autor Roman
RDJ a VD 2020/2021 + plán akcí + dotazník pro členy a sledované
verze pro tisk

Složení RDJ a VD včetně plánu akcí a dotazníku pro členy a sledované (vyplnit do 15.4., dotazník ve wordu). Program bude záviset na vývoji situace v souvislosti s COVID-19. Zejména soustředění v Belanských Tatrách může být v případě trvajícího zákazu výjezdu do zahraničí nahrazeno domácím soustředěním na Šumavě v ten samý termín. Jablonecké testy mohou být posunuty dále do podzimu, pokud se sezóna OB a MTBO bude prodlužovat.

Počet komentářů: 0
Publikováno 2. 4. 2020, autor Roman
Štregl mistrem Evropy, Štěrba bronzový, junioři Hašek a Hlaváčová v TOP 10, 6. místo v juniorech v hodnocení národů
verze pro tisk

Letošní sezóna byla hodně specifická. Jedna víkendovka domácích závodů se dvakrát přesunula na pozdější termín, dvě se zrušily úplně a jedna zůstala v nezměněném termínu. Zrušením bylo ohrožené i MSJ a MED, které se mělo uskutečnit v lotyšské Madoně. Naštěstí se švédští pořadatelé nabídli a připojily tyto závody k domácímu mistrovství. Centrem bylo univerzitní město Umea. Prostor závodu se však nacházel téměř hodinu cesty autem do vnitrozemí, kde panovaly ideální sněhové podmínky. Zázemí poskytla sportovní hala ve Vindelnu. Ubytování jsme byli v kempu v chatkách v Umea. V přilehlém lese se nacházely místní osvětlené lyžařské tratě, kde proběhl modelový trénink a zapracování. Realizační tým pod vedením Romana Horyny a Ondřeje Haška doplnil Ivoš Cihlář, který zajišťoval catering. Nominovaných závodníků bylo 12: H17 – Radek Peňáz, Vojtěch Peňáz, Marek Štěrba, Matyáš Štregl  D17 – Tereza Pecková, Adéla Randáková   H20 – Jan Hašek, Josef Nagy, Lukáš Richtr  D20 – Kateřina Černá, Anežka Hlaváčová, Rozálie Kuchařová.

Fotky z akce

Web akce

Tracking

Celý článek...
Počet komentářů: 0
Publikováno 15. 3. 2020, autor Roman

<< Predchozi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... Dalsi >>

Powered by CuteNews