REPORT: SKI-JWOC & EYOC MADONA LOTYŠSKO 2013

Po náročném nočním přejezdu asynchronně (ne)vytápěným busem z Vrbna p. P. do Madony měla plné práce naše zdravotnice a kuchařka v jedné osobě Tereza Mudráková, která musela nasazovat první antibiotika. První dva dny jsme využili mapově poměrně náročného modelu (jak při hledání modelového prostoru, tak při samotném pohybu v něm) na zapracování a adaptaci, která byla letos po pouhém jednom víkendu lobů nedostatečná.

 

 Ve středu jsme jeli middle v prostoru pod nejvyšší horou Lotyšska Gaizinkalns (312 m.n.m.) se středně hustou sítí a dvěma bloky husté sítě skútrových stop. O výkonu rozhodovaly obratnostní schopnosti v klikatých čárkách spojené s plynulým, ale rychlým mapováním. Nejlepšího umístění dosáhla Péťa, která si přijela pro krásné šesté místo, i když v závěrečné části udělala volbou postupu minutu a půl chybu, což jí stálo umístění nejvyšší. Mapově na jistotu jela Hanka, která se umístila na 22. místě. Přes zdravotní indispozici zajel solidně Štěpán na 17. místě, Vojta Matuš skončil na 38. místě. Za druhou desítkou skončila Johanka 24., Pavel 26., Petr 28. se ztrátou kolem deseti minut na první. Těsně za třetí desítkou se umístila Ewka a Michal 31., Vojta Neumann 33. a Vašut 37.

 

Ve čtvrtek následoval long s hromadným startem, při kterém mj. rozhodovala volba postupů kolem nebo přes nejvyšší horu Gaizinkalns. Další aspekty výkonu byly stejné jako u middlu. Pro 10. místo si přijela Péťa, která měla smůlu, když spadla a ztratila v prvním kole před předsběrkou mapu. Při jízdě do třetího kola zase neměla k dispozici mapu, kterou jí omylem vzala Norka Andersen. Naše písemně podaná námitka s cílem redukce času o jednu minutu do rukou advisera W. Pötscha však nebyla uznána. Hanka skončila 27. Štěpán dosáhl svého nejlepšího umístění na 14. místě, kdy jel téměř bezchybný závod, ale ztrácel fyzicky i díky zdravotní indispozici. Vojta Matuš skončil 33. V první dvacítce se z juniorek umístila Johanka. Ewka zajela bezchybně pouze první kolo a skončila 27., Janči jela bez chyb, ale po nemoci zajela 35. místo. Junioři se seřadili v pořadí Petr (30.), Pavel (31.), Vojta Neumann (32.), Michal (33.) se ztrátou dvaceti minut na Fina Nenonena.

 

Vzhledem k nedostatečné mapové rutině jsme využili ve dni volna možnosti lehkého tréninku s mapou ve dvojicích formou „lichá, sudá“ v prostoru předchozích dvou závodů. 

 

V sobotu se jel sprint v prostoru biatlonových tratí Smeceresils, který nebyl mapově příliš záludný a rozhodovala schopnost přizpůsobit mapování i rychlost pohybu při přejezdu ze širokých stop do čárek a obráceně. Nejlépe se dařilo Pétě, která se umístila 6. místem na velké bedně. Hanka skončila 28. Z dorostenců stabilní výkon (20 sekundová chyba) podal Štěpán Mudrák na 16. místě se ztrátou na vítězného Rusa Kiseleva tři minuty. Vojta Matuš se již vyhnul hrubým zásekům a skončil 30. Z juniorek výborného umístění dosáhla Johanka, která si bezchybným závodem přijela pro 11. místo se ztrátou minuty a půl na Švédku Sandberg. Další minutu za Johankou skončila Ewka na 23. místě a Janči na 40. místě. Z juniorů jel bezchybný závod Michal (26.) se ztrátou 3 minuty na Švéda Nordberga. Dále se umístili Pavel (31.), Petr (32.), Vojta Neuman (41.) a Vašut (44.).

 

V neděli nás čekal velký štafetový den v rozšířeném prostoru sprintového závodu. Rozhodovalo se o finanční injekci při zajetí týmu do první poloviny celkového množství štafet v redukovaném pořadí. Tento úkol splnila pouze děvčata, která obsadila šesté místo v redukovaném pořadí. Dobře zajela Ewka (2. úsek) a Péťa (3. úsek). Béčková štafeta kluků (Vašut, Štěpán, Vojta Neumann) skončila na osmém redukovaném místě a porazila áčkovou štafetu (Pavel, Petr, Michal), ve které dvě hrubé pětiminutové chyby udělal Pavel a čtyřminutovou chybu Michal.

Vzhledem k závislosti na autobusu a ostatních prací povinných spolucestujících jsme se nezúčastnili závěrečného banketu a navečer jsme opustili tuto krásnou přesto opomíjenou pobaltskou republiku.

Počet komentářů: 0
Publikováno 27. 2. 2013, autor Roman

Jmeno: Remember me
E-mail: (optional)
Smajlik:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews